top of page

Zit je in een vof? Maak afspraken!

In een vof-contract maak je vergelijkbare afspraken als in een samenwerkingscontract. Je gaat tenslotte een samenwerking aan, dan wel als vennoten, dan wel als samenwerkingspartners.


De wet regelt vrij weinig voor vof’s, dus het is belangrijk dat jullie dat zelf doen. In een vennootschapscontract kun je alle belangrijke afspraken vastleggen. Op het internet staan wel een paar voorbeelden van contracten. Wees je er wel bewust van dat je zonder juridische kennis wellicht bepaalde zaken over het hoofd ziet. Je kunt het beste een overeenkomst van het internet plukken, nadenken over alle zaken die in die overeenkomsten opgenomen staan en met die kennis naar een jurist stappen.


Wat staat er eigenlijk in een vennootschapscontract?

  1. gegevens van de vennoten;

  2. duur van de vennootschap;

  3. inbreng van de vennoten;

  4. verdeling van de winst;

  5. bevoegdheden;

  6. vakantiedagen en ziekte;

  7. beëindiging vennootschap;

  8. voortzetting na beëindiging.

Een belangrijke tip: in het vennootschapscontract is het belangrijk dat jullie omschrijven wat het doel van jullie vennootschap is. Welke activiteiten gaan jullie ondernemen, wie doet wat en waar willen jullie naartoe. Door deze zaken in het contract op te nemen kun je een vennoot er op aanspreken als deze vennoot hele andere dingen gaat doen namens de vof. Houd een vennoot zich niet aan het doel van de vennoot en de gemaakte afspraken? Dan kun je deze vennoot hierop aanspreken en is de vennoot persoonlijk aansprakelijk! Leuk om te weten! Maar dit geldt (eigenlijk) alleen als je hier schriftelijke afspraken over hebt gemaakt.





0 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page