Over ons

mr. Malou Akkerman

Jurist en bedrijfsadviseur 

Van oorsprong kom ik uit Drenthe. De noordelijke nuchterheid is mij dan ook niet vreemd. Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin. Daar komen mijn daadkracht, heldere taalgebruik en oplossend denken vandaan. Ik kom snel tot de kern en kan me goed inleven in mensen. 

Ik ben een pragmatische en gepassioneerde jurist met ruime ervaring in de algemene civiele en privacy praktijk. Het liefst geef ik advies over juridische zaken, marketing en ondernemen. Ik ben ervan overtuigd dat een jurist op een commerciële wijze met een ondernemer moet kunnen meedenken. In de advocatuur is hier weinig ruimte voor. De stap uit een advocatenkantoor en naar het ondernemen was voor mij dan ook een logische. 

Ik wil weten waarom een ondernemer is begonnen en wat de kern van zijn/haar bedrijf is. Alleen zo kan ik de juridische én commerciële belangen van een ondernemer behartigen. Als jurist sta ik naast je bij definitieve en cruciale beslissingen en zal ik altijd voor mijn verantwoordelijkheid en eigen expertise staan. 

Ik heb Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen (specialisaties Privaatrecht en Ondernemingsrecht) gestudeerd. Tijdens mijn studie was ik lid van het Faculteitsbestuur van de Faculteit Rechtsgeleerdheid, voorzitter van het bestuur van het Juridisch Spreekuur en was ik actief in diverse commissies. Na mijn opleiding heb ik een aantal jaren als jurist en business development adviseur bij een groot advocatenkantoor in Groningen gewerkt. Daarnaast ben ik (via het advocatenkantoor) betrokken geweest bij de kwaliteitsverbetering en het inrichten van processen bij een grote gemeente.

Naast dit bedrijf ben ik co-founder in het bedrijf Creative Business Concepts.

Persoonlijke kenmerken: energiek, creatief, doelgericht, betrokken, commercieel en soms direct. 

Maarten Oostland

Bedrijfsadviseur marketing

Google logo

Als geboren en getogen Groninger ben ik (na een uitstapje van meer dan tien jaar) weer terug in Groningen. Ik heb jaren in Amsterdam gewerkt als Senior Technical Solutions Consultant voor Search Ads 360 (Google Marketing Platform) bij Google, voorheen ‘Doubleclick’. Dit is het grootste advertentie platform wereldwijd. Hier heb ik gewerkt met de grootste adverteerders van de Benelux en de Scandinavische landen, oa. KLM, Bol.com, Takeaway, TUI en Scandinavian Airlines (SAS). Mijn rol als consultant was technisch advies geven over de (on)mogelijkheden van het systeem.

Naast mijn vaste baan heb ik altijd ‘side-projects’ gehad. Zo heb ik het platform dronegevonden.nl, Creative Business Concepts (CBC) en nog vele andere lopende projecten. Van mijn ‘side-projects’ wilde ik mijn ‘main-project’ maken, dus nam ik een duik in het ondernemerschap. 

Ondernemen is mijn passie. Kansen in de markt zien en daar direct naar handelen. Een strategie uitdenken, een website bouwen, een logo ontwerpen en alles afstemmen op de doelgroep. Daarnaast ervoor zorgen dat je de juiste mensen om je heen verzamelt, zodat je samen het project naar een hoger level kunt tillen. Deze kennis en ervaring gebruik ik zelf, maar zet ik ook in voor opdrachtgevers. Ik breng een nieuwe visie en originele ideeën in andere bedrijven en organisaties. Ik denk buiten de kaders en kom met nieuwe inzichten.

Ik ben als digitale marketing professional uitgerust met sterke adviesvaardigheden en ervaring in Search Engine Advertising (SEA), Search Engine Optimisation (SEO), affiliate marketing, (data) feed management en allerlei andere digitale marketing kanalen. 

Naast dit bedrijf ben ik co-founder in het bedrijf Creative Business Concepts.

Persoonlijke kenmerken: enthousiast, positief, ondernemend, creatief, doortastend en dit alles met een gezonde dosis humor. 

Jurist / advocaat (freelance / zzp) 

Naast onze eigen interim juristen werken we samen met een flexibele schil van zelfstandigen. Ben je als zelfstandig jurist/advocaat werkzaam en heb je interesse in een samenwerking met ons? Wij hebben diverse opdrachten en bespreken graag de optie om samen te werken.

Als zelfstandig jurist/advocaat voer je, in samenwerking met ons, een interim opdracht uit bij één van onze opdrachtgevers. Indien een samenwerking succesvol blijkt, dan bouwen wij graag een langdurige relatie met jou op.

We kijken ernaar uit om je te ontmoeten.