Over ons

mr. Malou Akkerman

Jurist en bedrijfsadviseur 

Van oorsprong kom ik uit Drenthe. De noordelijke nuchterheid is mij dan ook niet vreemd. Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin. Daar komen mijn daadkracht, heldere taalgebruik en oplossend denken vandaan. Ik kom snel tot de kern en kan me goed inleven in mensen. 

Ik ben een pragmatische en gepassioneerde jurist met ruime ervaring in de algemene civiele en privacy praktijk. Het liefst geef ik advies over juridische zaken, marketing en ondernemen. Ik ben ervan overtuigd dat een jurist op een commerciële wijze met een ondernemer moet kunnen meedenken. In de advocatuur is hier weinig ruimte voor. De stap uit een advocatenkantoor en naar het ondernemen was voor mij dan ook een logische. 

Ik wil weten waarom een ondernemer is begonnen en wat de kern van zijn/haar bedrijf is. Alleen zo kan ik de juridische én commerciële belangen van een ondernemer behartigen. Als jurist sta ik naast je bij definitieve en cruciale beslissingen en zal ik altijd voor mijn verantwoordelijkheid en eigen expertise staan. 

Ik heb Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen (specialisaties Privaatrecht en Ondernemingsrecht) gestudeerd. Tijdens mijn studie was ik lid van het Faculteitsbestuur van de Faculteit Rechtsgeleerdheid, voorzitter van het bestuur van het Juridisch Spreekuur en was ik actief in diverse commissies. Na mijn opleiding heb ik een aantal jaren als jurist en business development adviseur bij een groot advocatenkantoor in Groningen gewerkt. Daarnaast ben ik (via het advocatenkantoor) betrokken geweest bij de kwaliteitsverbetering en het inrichten van processen bij een grote gemeente.

Naast dit bedrijf ben ik co-founder in het bedrijf Creative Business Concepts.

Persoonlijke kenmerken: energiek, creatief, doelgericht, betrokken, commercieel en soms direct. 

Laten we samenwerken!

Naast mijn eigen praktijk werk ik graag samen met een flexibele schil van zelfstandigen. Ben je als zelfstandige werkzaam en heb je interesse in een samenwerking met Akkerman? Ik heb diverse projecten en bespreek graag de optie om samen te werken.

Indien een samenwerking succesvol blijkt, dan bouwen wij graag een langdurige relatie met jou op.

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten.