mr. malou akkerman

even iets over mij

Optimize Your Business Today!

Laten we kennismaken!

Don’t Settle For Less

Malou Akkerman 

Van oorsprong kom ik uit Drenthe. De noordelijke nuchterheid is mij dan ook niet vreemd. Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin en het ondernemen zit in mijn bloed. Daar komen mijn daadkracht, heldere taalgebruik en oplossend denken vandaan. Ik kom snel tot de kern en kan me goed inleven in mensen. 

Ik ben een pragmatische en gepassioneerde jurist met ruime ervaring in de algemene civiele en privacy praktijk. In maart 2020 heb ik mijn bedrijf Akkerman | Juridisch advies opgericht. Voor die tijd werkte ik bij een advocatenkantoor, maar ik merkte dat ik meer wilde dan alleen bezig zijn met juridische procedures. Dus ik besloot om het recht te combineren met het ondernemen. Je kunt ondernemers namelijk pas goed juridisch advies geven als je precies weet hoe het is om ondernemer te zijn. Ik heb mezelf als doel gesteld dat alle ondernemers een juridische sparringpartner moeten hebben zodat ze juridische rust ervaren.

Ondernemers worstelen regelmatig met de juridische kant van hun bedrijf. Ze schakelen vaak pas een jurist in als ze tegen een probleem aanlopen of als een procedure onvermijdelijk is. Onnodig. De juridische wereld zou meer een ondersteunende rol moeten aannemen. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom verlaag ik met mijn bedrijf de drempel voor ondernemers om een jurist in te schakelen. Ik help hen om alle juridische processen in het bedrijf op orde te krijgen. 

Het mooist aan mijn werk vind ik het meedenken met ondernemers over hoe ze hun juridische processen het beste kunnen inrichten. Als er een probleem is, blijkt vaak dat er in het proces dat eraan voorafging al veel dingen niet goed zijn gegaan. Ik wil die problemen juist voor zijn en zorgen dat iedere ondernemer alles goed op een rijtje heeft. Hier horen onder andere goede algemene voorwaarden en contracten bij die echt passen bij het bedrijf en bij de boodschap die je als bedrijf wilt uitdragen. Wil je zakelijke documenten? Geen probleem. Of liever een beetje humor in je documenten? Kan geregeld worden. Kort en krachtig? Perfect.

Eigenlijk maak ik juridische maatpakken. Daarvoor kijk ik altijd naar wat je als ondernemer nodig hebt, waar je risico’s loopt en wat bij jou voor juridische rust zorgt. Zo heb je documenten die echt bij jou en je bedrijf passen. En ik zie steeds weer hoe opgelucht ondernemers zijn als alles eenmaal goed geregeld is.

Ervaring

Ik heb Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen gestudeerd. Tijdens mijn studie was ik lid van het Faculteitsbestuur van de Faculteit Rechtsgeleerdheid, voorzitter van het bestuur van het Juridisch Spreekuur en was ik actief in diverse commissies. Na mijn opleiding heb ik een aantal jaren als jurist en business development adviseur bij een groot advocatenkantoor in Groningen gewerkt. Daarnaast ben ik (via het advocatenkantoor) betrokken geweest bij de kwaliteitsverbetering en het inrichten van processen bij een grote gemeente.

Persoonlijke kenmerken: energiek, creatief, doelgericht, betrokken, commercieel en soms direct. 

Wil je praktische tips ontvangen? Volg mij op:

dream it, achieve it

Waarom heet Akkerman | Juridisch advies eigenlijk Akkerman | Juridisch advies?

Zoek je “Akkerman” op in de Kamer van Koophandel dan vind je vele resultaten. Van bakkers, naar huisartsen, aannemers, zanger(s), melkveehouders, kermisexploitanten, kunstenaars, gitarist(en), boekhouders, hoveniers, accountants en uiteraard juristen. Overal heb je een Akkerman voor!

Akkerman (vanaf 1918)

Akkerman is dus een naam die je kunt linken aan vele ondernemers. Velen zijn directe familie van mij. Ik stam namelijk af van het bloemen imperium ‘Akkerman’. Bij de (iets) oudere generatie bekend als de bloemenwinkels bij de V&D (of de bloemen in de Nieuwe Ebbingestraat).

Een aantal bloemenzaken gingen van generatie op generatie. Jilt Akkerman (mijn opa) had ook een aantal bloemenzaken in het noorden. Hij wist als geen ander waar je handel uit kon halen. Deze genen heeft hij overgedragen op zijn zoon, Roel Akkerman (mijn vader). Ondernemen is mijn vader echt met de paplepel ingegoten. Hij begon als kind al met helpen in de bloemenwinkels. Na zijn bloemencarrière heeft Roel vele bedrijven de wind in de zeilen gegeven en nu heeft hij samen met zijn vrouw Jettie Akkerman-Mulder, een prachtig bedrijf in Emmen, de Mega-Camp. Ondernemen is dus blijkbaar een Akkerman-dingetje. 

Van Akkerman naar Akkerman

Mijn familiegeschiedenis (en de bekendheid daarvan) heeft een grote rol gespeeld bij het bepalen van de naam voor mijn bedrijf. Ik zit gevestigd in het mooie noorden van Nederland, Akkerman is daar niet een onbekende naam en ik draag mijn achternaam met trots.  

Akkerman, misschien minder origineel in de naam, maar wel origineel in het brengen van juridische rust bij ondernemers. 

Eigenaar mediabedrijf

“Ontzettend goed geholpen met mijn juridische vragen. Laagdrempelig en met humor!”

online marketeer

“Juridisch advies van de bovenste plank! Ik had gericht advies nodig over een persoonlijke zaak en Malou heeft mij geweldig geholpen. Fijne communicatie, volledige uitleg en alles in begrijpelijke taal”

 

Eigenaar financial bedrijf 

“Malou is een enthousiaste dame met verstand van zaken. Met haar wijze van aanpak denkt ze met je mee als ondernemer om alle valkuilen af te dichten. Maar ook over wat is noodzakelijk en wat niet.”