VOLLEDIG GRATIS

Juridische starterscursus

 

Startende ondernemers: krijg inzicht in de juridische zaken die je moet regelen als starter.

Professionaliseer je bedrijf vandaag!

Plan een gratis intakegesprek

Introductie

Je kijkt op deze pagina over ‘startende ondernemers’. Dat kan maar een ding betekenen: je wilt een bedrijf beginnen. Gaaf! Waarschijnlijk heb je al een inschrijving in de Kamer van Koophandel (KvK) of je gaat binnenkort naar de KvK. Het kan zelfs zijn dat je al een naam voor je bedrijf hebt en het logo in de maak is bij een ontwerper. Nog even wat formaliteiten en je kunt van start! Maar wacht even: heb je wel gedacht aan de juridische zaken? 

Van online ondernemer tot marketing topper tot adviseur: in alle gevallen moet je de juridische zaken goed regelen. De juridische zaken zijn een belangrijk onderdeel van ieder bedrijf. Regel je juridische zaken goed en voorkom daarmee discussies, procedures en bespaar ontzettend veel tijd. Zeker als startende ondernemer is het goed om de juridische zaken te regelen. Maar wat zijn deze zaken dan? Wat gaat mij dit kosten? En wat gebeurt er als ik niets doe?

Ik ga je (helemaal gratis) helpen! 

Het is als startende ondernemer belangrijk om direct de juridische zaken van je bedrijf goed te regelen. In het begin van je bedrijf moeten je diensten nog vorm krijgen, weet je nog niet precies hoe alles werkt en is een tijdige betaling door een klant van essentieel belang om je eigen rekeningen te kunnen betalen. Goede documenten en weten hoe het juridisch werkt geeft je een vliegende start!

In deze gratis juridische starterscursus worden de belangrijkste zaken voor een startende ondernemer uitgelegd. Het is lekker laagdrempelig, niet moeilijk en gewoon duidelijk. Dat betekent niet dat ik super moeilijke materie heel erg makkelijk voor je heb gemaakt. Het betekent gewoon dat ik een overzicht voor jou hebt gemaakt om het opstarten van een bedrijf makkelijker voor jou te maken. Door dit te lezen en de filmpjes te bekijken zul je op de hoogte zijn van alles wat je als startende ondernemer moet regelen en waar je rekening mee moet houden.

Mijn doel is om je een paar highlights te geven waar je als startende ondernemer rekening mee moet houden. Na deze gratis cursus weet jij wat je moet doen en hoe je dit moet doen. Lees snel verder!

Waarom deze starterscursus?

Ik heb deze juridische cursus voor startende ondernemers gemaakt omdat ik precies weet wat er op je afkomt als je een bedrijf start. In maart 2020 heb ik Akkerman | Juridisch advies opgericht. Ik had een ontzettend gave lancering bedacht, champagne, confetti en een leuke borrel. Het hele feest. Helaas kwam de lockdown in maart en ging het hele feest niet door. Een bescheiden champagnefeestje met mijn naasten was uiteindelijk net zo leuk. 

Naast de lancering moest ik nog veel meer zaken regelen voor mijn bedrijf. Hoe ga je om met marketing? Hoe krijg je een eerste klant? Gelukkig heb ik natuurlijk zelf mijn juridische zaken kunnen regelen. Maar voor heel veel andere zaken heb ik andere ondernemers uit mijn netwerk moeten inschakelen. Ik kwam er achter dat er ontzettend veel (mede) ondernemers voor je klaarstaan om je te helpen als je ergens tegenaan loopt. Iedereen loopt namelijk tegen dezelfde zaken aan. Zelf de oplossing zoeken en opnieuw het wiel uitvinden is echt zinloos en tijdverspilling. 

Ik heb in mijn eerste jaar als ondernemer geleerd dat het ontzettend fijn is als een medeondernemer je een stukje op weg helpt. Dus ik wil je gewoon helpen! De juridische zaken die je moet regelen als starter zijn  voor mij natuurlijk peanuts. Ik weet wat je nodig hebt, waar je op moet letten en hoe je alles moet regelen. Om mijn (startende) mede-ondernemers te helpen heb ik deze kennis uitgeschreven, in video’s opgenomen en templates gemaakt. 

Vind niet zelf opnieuw het wiel uit, lees gewoon lekker door! Zorg voor je eigen vliegende start. 

Welke rechtsvorm moet je kiezen?

Hoofdstuk 1

Weet jij nog niet welke rechtsvorm jij nodig hebt? Of wat de risico’s van de gekozen rechtsvorm zijn? Leer er hier meer over.

Hoe bedenk je een bedrijfsnaam?

Hoofdstuk 2

Bij het bedenken van een bedrijfsnaam zijn er een paar dingen waar je op moet letten om inbreuken te voorkomen. Lees ze hier.

Hoe maak je een goede offerte?

Hoofdstuk 3

Ben jij benieuwd wat je in een goede offerte zet om discussies achteraf te voorkomen? Lees mijn tips en gebruik mijn voorbeeld!

Hoe maak je een goede factuur?

Hoofdstuk 4

Een factuur moet aan een aantal vereisten voldoen. Ik heb deze eisen voor je op een rijtje gezet (met een voorbeeld factuur)!

Hoe zorg je ervoor dat je (op tijd) betaald krijgt?

Hoofdstuk 5

Iedere ondernemer krijgt met wanbetalers te maken. Lees hier wat je hier tegen kunt doen en hoe je dit kunt voorkomen.

Hoe ga je om met persoonsgegevens en privacy?

Hoofdstuk 6

Iedere ondernemer verwerkt persoonsgegevens en moet zich aan de AVG houden. Lees hier wat je moet regelen.

Welke juridische documenten heb je echt nodig?

Hoofdstuk 7

In dit artikel beschrijf ik welke juridische documenten jij echt nodig hebt. Ik geef ook tips waarmee je direct aan de slag kunt! 

Hoe gebruik je juridische documenten?

Hoofdstuk 8

Juridische documenten moeten goed worden gebruikt, anders heb je er niks aan. Maar hoe doe je dat? Dat lees je hier!

Waar kan ik je bij helpen?

Ik help je om alle juridische processen in je bedrijf op orde te krijgen. Als er een conflict ontstaat, blijkt vaak dat er in het proces dat eraan voorafging al veel dingen niet goed zijn gegaan. Ik help je die problemen juist voor te zijn en zorg dat jij alles goed op een rijtje hebt. Hier horen onder andere goede algemene voorwaarden en contracten bij die echt passen bij je bedrijf en bij de boodschap die je als bedrijf wilt uitdragen. 

Ik maak en (her)schrijf de juridische documenten voor je bedrijf. De documenten  worden precies afgestemd op je bedrijf! Wil je zakelijke documenten? Geen probleem. Of liever een beetje humor in je documenten? Doen we. Kort en krachtig? Perfect!

Eigenlijk maak ik juridische maatpakken. Daarvoor kijk ik altijd naar wat je als ondernemer nodig hebt, waar je risico’s loopt en wat bij jou voor juridische rust zorgt. Zo heb je documenten die echt bij jou en je bedrijf passen. En ik zie steeds weer hoe opgelucht ondernemers zijn als alles eenmaal goed geregeld is.

Naast het maken van juridische documenten kan ik je ook: 

  • je bedrijfsrisico’s (juridisch gezien) in kaart brengen.
  • Juridische contracten opstellen en op maat maken.
  • Juridische vragen beantwoorden.
  • Meelezen met en adviseren over contracten. 

Laten we kennismaken!

Wat gaat dit je kosten?

Het is van groot belang dat de juridische documenten van je bedrijf op orde zijn. Uit ervaring blijkt dat ruim tweederde van de gerechtelijke procedures voorkomen kon worden als er vooraf een (goede) overeenkomst was opgesteld.

Zeker als starter is het belangrijk om de juridische documenten goed geregeld te hebben. Je loopt als starter in het begin (vaak) meer risico. Dit komt door de meest gekozen rechtsvorm: de eenmanszaak. Je bent als ondernemer met een eenmanszaak ook in privé aansprakelijk voor de schulden van de eenmanszaak. Dit wil je goed geregeld hebben!

Het starterspakket is een pakket waarin de documenten zijn opgenomen die jij als startende ondernemer (in ieder geval) nodig hebt. Het pakket bestaat uit:

  • Adviesgesprek van een uur
  • Algemene voorwaarden
  • Privacyverklaring
  • Cookieverklaring

Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact op via het contactformulier of bel direct!

Wil je alles goed geregeld hebben?

Hoofdstuk 9

Ga je starten en wil je alles goed geregeld hebben? Laten we kennismaken! Plan een afspraak in of bel direct!

Vragen? Vul het contactformulier in dan we plannen een gratis intakegesprek in!

Lees hier de privacyverklaring.

Phebensstraat 5
9711 BL Groningen 

+31 6 20 35 80 93

info@akkerman.nl