Juridische documenten

Juridische documenten

Of je net met ondernemen bent begonnen of al een geruime tijd meedraait: het is van groot belang dat de juridische documenten van je bedrijf op orde zijn. Uit ervaring blijkt dat ruim twee derde van de gerechtelijke procedures voorkomen kon worden als er vooraf een (goede) overeenkomst was opgesteld.

Leg alle afspraken schriftelijk vast

Alle afspraken die je maakt, zakelijk en privé, moet je schriftelijk vastleggen om jezelf en je bedrijf te beschermen. Wanneer er een geschil ontstaat moet je terug kunnen vallen op de gemaakte afspraken en zonder schriftelijke documenten is het lastig om je standpunt te verdedigen.

Doe waar jij goed in bent, wij doen dat ook

Je kunt veel tijd kwijt zijn met het opstellen van overeenkomsten, contracten lezen van zakelijke partners, het beschermen van intellectueel eigendom en andere zaken. Doe waar jij goed in bent! Wij doen dat ook. Daarom kun je bij ons terecht voor alle juridische documenten die jij nodig hebt voor je bedrijf. Van algemene voorwaarden, een privacybeleid of disclaimer tot een (model)overeenkomst.

Hieronder volgt een kleine greep uit de documenten die wij voor je kunnen controleren, opstellen of herschrijven:

(Sommatie) brieven

Wordt er inbreuk gemaakt op jouw auteursrecht? Je krijgt je factuur niet voldaan? Je lijdt schade en wilt een schadevergoeding vorderen? Maar je hebt geen idee hoe je dat moet aanpakken?  Wij kunnen je adviseren en zorgen ervoor dat de (sommatie)brief aansluit op het specifieke geschil waar jij mee te maken hebt.

Contracten / overeenkomsten

Het controleren, opstellen of herschrijven van contracten/overeenkomsten. Bijvoorbeeld verwerkersovereenkomst, samenwerkingsovereenkomst, huurcontract, koopcontract, etc. Dat kunnen zowel de contracten zijn die je zelf geschreven hebt, als contracten die een ander met jouw onderneming wil aangaan. Sluit je vaak dezelfde overeenkomsten? Laat dan een modelcontract schrijven.

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden zijn een set regels die bij verschillende contracten ingezet worden. Wij kunnen deze voor je opstellen, controleren en/of herschrijven. Wij kunnen adviseren over de gevolgen die jouw algemene voorwaarden hebben of welke gevolgen de algemene voorwaarden van de wederpartij voor jou hebben. Bij elke set algemene voorwaarden krijg je een gratis mini-cursus over hoe je ze het beste kunt gebruiken.

 

Privacyverklaring en/of cookieverklaring

Wanneer je gegevens verzamelt en opslaat van derden is het verplicht hen te kunnen vertellen wat je al dan niet met hun gegevens zult doen. Daarnaast is de wet rondom cookies strenger geworden en moet je website bezoekers daar goed over informeren. Wij kunnen een privacyverklaring opstellen die toegespitst is op de werkwijze die bij jouw onderneming past.

Wil je meer informatie ontvangen?