Gebruik je algemene voorwaarden verkeerd, dan heb je er helemaal niets aan..

Gebruik je algemene voorwaarden verkeerd, dan heb je er niets aan..Het slechts hebben van algemene voorwaarden is niet genoeg.

De voorwaarden op je website zetten en er verder niets mee doen ook niet. Algemene voorwaarden moeten op een juiste wijze van toepassing worden verklaard en ter hand worden gesteld. Een klant moet weten onder welke voorwaarden iets wordt gekocht of geleverd.

Ik ga hier niet een uitgebreid verhaal houden over hoe je algemene voorwaarden moet gebruiken, daarvoor heb ik een super duidelijk overzicht gemaakt die je gratis kunt downloaden op onze website (https://akkerman.nl/…/gratis-download-schema-hanteren…/).

Wat ik je wel alvast wil meegeven is dat algemene voorwaarden al zo snel mogelijk bij de totstandkoming van een overeenkomst van toepassing moeten worden verklaard. Zodra jij voorbereidende werkzaamheden moet verrichten om een offerte uit te kunnen brengen (bijvoorbeeld een marketingplan presenteren, een keuken ontwerpen etc.) en de klant gaat niet met je in zee, dan wil je (in sommige gevallen) iets kunnen factureren. Dat kan alleen als jij daar vooraf duidelijk over was en dit in je algemene voorwaarden staat.

Maar vertel, heb jij enig idee hoe je algemene voorwaarden moet gebruiken?

Heb je vragen naar aanleiding van deze of andere blogs van Akkerman? Neem contact op met Malou Akkerman

Malou Akkerman
Jurist | Bedrijfsadviseur

Ik ben een pragmatische en gepassioneerde jurist met ruime ervaring in de algemene civiele en privacy praktijk. Laten we kennismaken! Bel gerust om een koffieafspraak in te plannen.

Plaats een reactie